DELICIOUS
SEA
FOOD

& LOCAL DELICACIESΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DOMINICALE

ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στη ΖΑΚΥΝΘΟ

Το εστιατόριο DOMINICALE βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ζακύνθου στην αγκαλιά του φυσικού όρμου της περιοχής Αργάσι μόλις τρία χιλιόμετρα από τη χώρα Ζακύνθου. Ντομινικάλε στη παλιά ζακυνθινή διάλεκτο ονόμαζαν το αρχοντική οικία των ευγενών – «Αφεντάδων», των οποίων ο πλούτος και το κοινωνικό status στηρίζονταν κληρονομικά στην κατοχή γης και τίτλων ευγενείας από το ενετοκρατούμενο παρελθόν της Ζακύνθου.

Το εστιατόριό μας αποτελεί μέρος ενός αρχιτεκτονικού συνόλου, το οποίο αποτυπώνει ουσιαστικά στοιχεία της παλαιάς ζακυνθινής αρχιτεκτονικής των ντομινικάλε τόσο στα χρώματα όσο και στις δομικές λεπτομέρειες και το οποίο προσδοκούμε να καταστήσουμε χώρο ιδιαίτερης φιλοξενίας και ξεχωριστών εκδηλώσεων. Επιπλέον το συνολικό αρχιτεκτόνημα εδράζεται σε ένα χώρο που συνδέεται με τη ιστορική και πολιτισμική παράδοση του νησιού.

Μνημεία της ζακυνθινής ιστορίας, ο Πύργος της πάλαι ποτέ αρχοντικής οικογένειας Δομενεγίνη, μαζί με το ξωκλήσι του Αγίου Θεοδοσίου δίπλα του και την παλαιότατη βενετική κρήνη δημιουργούν την απαράμμιλη ομορφιά του περιβάλλοντος τοπίου που σε συνδυασμό με το παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριό μας συνθέτουν έναν ειδυλλιακό χώρο με φυσικό όριο την ακρογιαλιά. Λέγεται μάλιστα ότι στο μέρος αυτό εμπνεύστηκε ο Διονύσιος Σολωμός κάποια από τα λυρικά, ρομαντικά ποιήματά του:

« Δεν ακούγεται ούτ’ ένα κύμα Εις την έρημη ακρογιαλιά Λες και η θάλασσα κοιμάται Μες στης γης την αγκαλιά»

Η έπαυλη της οικογένειας Δομενεγίνη χτίστηκε από την ομώνυμη αρχοντική οικογένεια (γραμμένη στο Libro d’ Oro) στα μέσα περίπου του 16Ου αιώνα. Σταδιακά από πύργο με πολεμίστρες μεταμορφώθηκε σε αρχοντικό αμύθητου πλούτου και έργων τέχνης το οποίο επί Ενετών και Αγγλοκρατίας χώρο φιλοξένησε σπουδαίες πολιτικές, κοινωνικές και κοσμικές εκδηλώσεις της άρχουσας τάξης του νησιού. Εν συνεχεία κατά το 1820 ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συντονισμού της βοήθειας και πολεμικής στήριξης των Ελλήνων στην επαναστατημένη κατά των Τούρκων Πελοπόννησο. Από αυτόν έφυγε τον Ιανουάριο του 1821 και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για να ξεκινήσει τον αγώνα της ελευθερίας για την Ελλάδα. Οι αγωνιστές σκόπιμα κρατούσαν μακριά κάθε «περίεργο» πετώντας μέσα από τον Πύργο πέτρες στους περαστικούς που έφευγαν τρομοκρατημένοι από τα «κακά πνεύματα». Έτσι καλλιεργήθηκε ο θρύλος του «διαολόπυργου» ή «διαβολόσπιτου». Τη δεακετία του 1950 η οικογένεια Δομενεγίνη πώλησε την εκεί ιδιοκτησία της στην οικογένεια A.Αγούλου, περιλαμβανομένου του ημιερειπωμένου τότε Πύργου, ο οποίος από το 1956 είχε χαρακτηριστεί με απόφαση τον Υπουργού Παιδείας ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, χωρίς όμως την ανάληψη της δαπάνης επισκευής του από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ο πύργος στεκόταν ερειπωμένος ως την σημερινή αποκατάστασή του η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 και πλέον αποτελεί επισκέψιμο μνημείο ξεχωριστού ιστορικού ενδιαφέροντος

Στα πιο πρόσφατα χρόνια,, όταν ο απόηχος της αρχοντικής γαιοκτησίας είχε σβήσει, η γη έδινε καλλιέργιες οπωροκηπευτικών, αδρευόμενων από την ενετική κρήνη, η οποία έφερνε τρεχούμενο νερό «από το βουνό» μέχρι και τα τελευταία χρόνια, ενώ ακριβώς κάτω στη θάλασσα οι ντόπιοι ψάρευαν με τα «μπραγάνια», δίκτυα που τα πετούσαν στη θάλασσα από την ακτή και τα τραβούσαν με σκοινιά.

Σεβόμενοι την ιστορικότητα του χώρου αλλά και με προσήλωση στην τελειότητα και σκληρή προσωπική εργασία, προσδοκία μας είναι να αποτυπώνουμε την ποιότητα στις υπηρεσίες μας προς τους φιλοξενούμενούς μας και να προσφέρουμε σε αυτούς ένα εστιατόριο απαιτήσεων.

Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να γεύονται εδέσματα μαγειρεμένα με προϊόντα της ζακυνθινής γης και θάλασσας. Η κουζίνα μας προορίζεται και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φρέσκα διαλεχτά ψάρια από ντόπιους αλιείς και δικά μας εξαιρετικά κρασιά πενταετούς οινογευστικής εμπειρίας ή κρασιά επώνυμης κάβας.

Όλα αυτά μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον με αίσθηση οικογενειακής ατμόσφαιρας και σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα στη χώρα της Ζακύνθου, στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, τη συνοδεία της θαλασσινής αύρας και του φλοίσβου του κύματος δημιουργούν την ευκαιρία να απολαμβάνετε ένα από τα καλύτερα δείπνα σε ολόκληρη την Ζάκυνθο και να αισθάνεστε και είστε … «άρχοντες»

 

« Δεν ακουγεται ουτ’ ένα κυμα Εις την ερημη ακρογιαλια Λες και η θαλασσα κοιμαται, Μες στης γης την αγκαλια»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CHEF ΜΑΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DOMINICALE ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Νεαρός σε ηλικία, ταλαντούχος, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη εμπειρία ο Head Chef του Dominicale Seafood Restaurant Δημοσθένης Ντάνος είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ορισμένα από τα κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Πλάι σε κορυφαίους Chef στο βραβευμένο με 2* Michelin Marcus Wareingat the Berkeley Hotel, στο ξενοδοχείο Intercontinental London, αλλά και σε απαιτητικά εγχώρια εστιατόρια όπως ο ¨Διόνυσος¨ του Elounda Beach, η ¨Taverna¨ στο Daios Cove, το ¨Cuvee¨ του Aqua Blu κ.α. απέκτησε εμπειρία και τεχνικές τα οποία συνδυάζει με την καλύτερη πρώτη ύλη που έρχεται καθημερινά στο Dominicale Sea food Restaurant παρουσιάζοντας πιάτα που θα σας μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας.

Τον χειμώνα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε ταξίδια γευσιγνωσίας και διδάσκοντας μαγειρική σε ιδιωτικές σχολές. Την κουζίνα του μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε Μεσογειακή χωρίς να λείπουν όμως οι fusion πινελιές.ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DOMINICALE ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ

Dominicale Sea Food Restaurant - Zakynthos Restaurants
Dominicale Sea Food Restaurants in Zakynthos
Dominicale Sea Food Restaurant - Zakynthos Restaurants
Dominicale Sea Food Restaurant - Zakynthos Restaurants
Dominicale Sea Food Restaurant - Zakynthos Restaurants
Dominicale Sea Food Restaurant - Zakynthos Restaurants

 

 

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DOMINICALE ΖΑΚΥΝΘΟΣ

παρακάτω θα βρείτε τις πιστοποιήσεις μας, κάντε κλικ για μεγέθυνση

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DOMINICALE ΑΡΓΑΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Το εστιατόριό μας βρίσκεται στο Αργάσι, μόλις 4 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την πόλη της Ζακύνθου. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές του νησιού που αναπτύχθηκαν τουριστικά. Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, παράλληλα με την ακτή, θα βρείτε καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η παραλία είναι αμμώδης με περιοχές με βράχια. Σε μερικά σημεία θα βρείτε ακόμη ομπρέλες, ξαπλώστρες και σνακ μπαρ. Όπου κι αν βρίσκεστε στο νησί, αν αναζητάτε φρέσκα θαλασσινά και ψάρι, το εστιατόριο Dominicale αποτελεί την καλύτερη επιλογή!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DOMINICALE ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ


Dominicale Θαλασσινή Κουζίνα
Αργάσι Ζάκυνθος Ελλάδα (δίπλα στο Πύργο Δομενεγίνη)

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 - 23:30
Δευτέρα - Κυριακή